Veiligheid lijdt onder personeelstekorten

Veiligheid lijdt onder personeelstekorten

20 mrt 2018,

Door het lage aantal mensen dat de komende jaren de arbeidsmarkt betreedt, komt de veiligheidssector steeds meer onder druk te staan, zo benadrukt de CvV. Het aantal jongeren dat de komende jaren de arbeidsmarkt opkomt is vele malen kleiner dan het aantal ouderen dat uitstroomt en dat gaan we merken.

Bijzonder kwetsbaar

Volgens de CvV is met name de vergrijzing in de overheidssector bijzonder kwetsbaar voor het oplopende tekort aan arbeidskrachten. Anders dan in veel marktsectoren, kan dat tekort bij de overheid maar in beperkte mate worden opgevangen door innovatie. “Een leraar zal niet door een computer worden vervangen. De verpleger moet zorg aan het bed van de patiënt blijven verlenen en de politieagent en de militair moeten zichtbaar in de samenleving pal staan voor onze veiligheid”, aldus Marc de Natris, voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren (KVMO), namens de CvV.

De problemen in de veiligheidssector zijn al fors en worden volgens de Coalitie voor Veiligheid vaak doorgeschoven. Zo wordt de douane als gevolg van de Brexit met 900 man uitgebreid. De verwachting is dat een groot deel van de vacatures die daardoor ontstaan, zal worden gevuld door werknemers van de Koninklijke Marechaussee. Het gevolg laat zich raden: er gaan vacatures ontstaan bij de Marechaussee, waardoor werk daar blijft liggen.

Samenwerken in plaats van concurreren

De oplossing moet dan ook worden gezocht in de gezamenlijkheid. De CvV pleit voor een interdepartementale visie op personeelsbeleid. Langs die weg moet duidelijk worden hoe sectoren optimaal kunnen samenwerken in plaats van elkaar te beconcurreren. Maar ook hoe opleidingskosten kunnen worden beperkt door onderlinge uitwisseling van personeel in plaats van dure inhuur.

Kennis en expertise

In de Coalitie voor Veiligheid werken bonden en organisaties uit de veiligheidssector samen om de stem van deze sector hoorbaar te maken. De schaarste in de sector raakt direct aan het werk van onze leden. Een goede aanpak vraagt volgens de CvV dan ook in de eerste plaats om hun kennis en expertise.

OOK INTERESSANT

bottombanner

LID WORDEN VAN DE ACP?

AANMELDEN